BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

22 Disember 2008

Selamat Tahun Baru...

Assalamualaikum semua!!!!

Ape kabar??? Wah..lame sungguh rasenye tak menjengah ke halaman terchenta nih....isk3...itulah...masing2 sibuk la katekan...Farhan setelah pack dengan Show pada bulan Oct (lepas raye) tlah mengambil cuti panjang....so x banyak aktiviti yang kami buat baru2 ni...

Ape pun....Farhan nam mengucapkan....selamat menyambut Awal Muharam dan juga selamat tahun baru kepada semua..biase la..bile tahun baru ni....secara kebiasaannye kite akan sibuk dengan azam tahun baru..jadi..azam tahun lepas mcm mane? tercapai? berape persen? 20%? 50%? 100%? ape pun..harap usaha dan iltizam anda sume mencapaikan ape yg anda seme azamkan.....

Ok la..dah mcm DJ radio plak....(ble la apply jadik DJ kat NasyidFM)...al maklumlah...siaran radio internet yang semakin mendapat hati peminat....mana tau satu ahri jadi radio no satu lak....

Malam Ahad yang lepas, Farhan telah dijemput mengadakan persembahan sempena Malam ANSARA 2008. Iye..malam main ANSARA...di PWTC.....tapi yang lebih menarik...selalunye...kami akan berkongsi pentas dengan kumpulan Inheart....tapi kali ni...entah mcm mane....kami berkongsi pentas dengan kumpulan "abg" kpd Inheart iaitu Infinatez....dorang ni plak memang bukan calang2 kumpulan.....nengok dorang punye sound check pun dah meremang bulu roma...memang sangat2 berbakat dan gempak...InsyaAllah cerah sangat masa depan kumpulan nih...Ni ade gambar kenangan bersama mereka malam tuh...

Malam tu juga dihadiri oleh Dato Mukhriz Mahathir sebab die pengerusi Ansara nih...so dapat la peluang menyanyi depan Dato Mukhriz...

Malam tu kami mulakan dengan Selawat...(supaya org tau kami ni kump nasyid)....then, kami nyanyi lagu "Terlalu istimewa" dan "Hero" (campuran English dan Spain)...Skang kalau anda sempat datang ke show kami, memang lagu Hero ni lagi feveret...Pertama sebab kami suka dengan konsep yang sebegitu...dan kedua sebab kami rasakan lagu tu sesuai ngan sume orang tak kiralah siapa...lagu tu pun menceritakan tentang perlunya kita menjadi wira kepada diri kita sendiri untuk berjaya...motivasi tuh....

So, malam tu memang lancar.....Alhamdulillah....Semua dapat menerima kami dengan baik sekali..(lame tak nyanyi depan ramai orang)...Ape2 pun...kami bersyukur dengan peluang ini...

Hmmmm....malam ni InsyaAllah kami akan training ngan Inheart...sebab kami ada buat satu lagu bersama...Imsya Allah lagu ini akan dikeluarkan tak lame lagi.....

Jadik....nasik kat tepi ni pun dah sejuk..(dekat kedai makan ni sebenarnye)...so sampai di sini sahaja dulu.....haaa..satu lagi...Insya Allah 27 Dis ni kami akan beraksi bersama Inheart dan kumpulan lain di Nasyid GiG 2008...dengar cite ramai artis nasyid yang akan perform.....daptkan info di nasyeed.com....

OK lah....salam rindu dari kami kpd anda........

FARHAN..

12 November 2008

SALAM SEMUA!!!

Assalamualaikum...

Wah3...tak sangka ramai jugak org yg mengikuti blog kami ni..ingat ke...tade..so saje la tak update lame2...nak tengok ade org riot ke tak..hehehe..(cover line)

Maaf la kengkawan seme..lame tak diupdate blog yg dah mule bersawang ni...hehe...Almaklum la...masing2 sibuk skit...FARHAN pun semua sedang berhibernasi..bagi mendapatkan tenaga..nanti nak meletup....hehe...mengarut da ni..

Ape2 pun, saye sengaje singgah kejap nih...sebab tengok kat shout out box tu dah ramai komplen blog ni tak dikemaskinikan...hmm...Gambar dan video dalam handphone ni pun banyak lagi tak diuploadkan...huhuh...

Ape ape pun...just nak cite..aritu mase Majlis Inheart bersama anak yatim anjuran mereka, rase macam AN reunion....sebab ramai warga AN datang... antaranye....kakak2 make up...kak ju n hubby die yg kool tu, kak mas, kak V...then ade Shah, Sofieya, MV, Zul Dvision, Hafiz Hamidon, Achik Djembe, Salleh Brotherz, Kak Zuliana..dan ramai lagi (sori yg x disebut..)...tapi mmg meriah yg amat sangat...

Kami bergurau senda..gelak ketawa...mmg rindu kat AN la... kan bess kalau TV9 ble buat Reunion mcm tu.......APE KATE??
SO..nanti saye uploadkan gambar2 mase event ni eh...ok la.... Thanks for always coming and checking on our blog....

Sampai sini dulu...sekian....

22 Oktober 2008

Gamba utk Sho@IOI Putrajaya

Salam..

Post ni Insya Allah pendek je...hehe..just nak share gamba mase kami (Farhan dan Inheart) sho dekat Jamuan raye IOI Putrajaya..bersama Traxx FM dan banyak lagi...kalau tak silap..Berita Harian bahagian Ratu 16 Oct ade kelua pasal sho ni...ade la gambar Farhan dan Inheart dalam tu terpampang...saye dapat tau pun pasal pagi2 tengah keje..tetibe dapat call dari Hafiz Inheart..."bang...surat kaba smlm..ada terpampang muke kite..." dah la mase tu dekat kol 7 pagi...saye ingatkan nape la mamat ni tepon pepagi ni...ok..berbalik kpd topik asal...so kat bawah ni ade la sesikit gambar kenangan utk sho ni...

Pic1 - Farhan dengan pesakit HIV

Pic2 - Farhan, Inheart n Khairul (adik kerol Inheart)

Pic3 - Farhan n Rafiq Infinatez

Pic4 - Farhan n anak yatim sebelum balik...

Rumusan Sho : Sho ok...sangat meriah...dengan MC nye dari Traxx FM...memang gempak!!..saun sistem satu pengalaman baru utk kami..sebab ada delay...so time nyanyi susah nak timing..(Nasib ade Rafiq Infinatez yg bagi tempo by tepok tangan kuat2...Thanks bro)..delay tu sebab tade monitor...so kami dengar balik sore kami lambat...tapi overall seme was FANTASTIC !!!!.... thanks all for the support and memory...

Dari Meja Farhan (padahal kat CC)

wasalam...

Gambar utk show terkejut @ IIC

Salam seme..kepada adik2 dekat IIC...kalau nak ada pic dalam blog ni...sila sila la...post kpd kami ye....so ni ade sket gambar2 semase show terkejut kami kat IIC malam 16 Oct yang lepas..

Tapi sebelum tu...kene cite dulu...pada 12 Oct...pun kami ada sho...mase tu sho kat Stadium Melawati utk Rumah Terbuka Pas Pusat...Ape nak cite pasal sho tu ek....hmm...mengikut kata MC pada hari tu...sambutan rumah terbuka kali ni adalah yang terbaik...memang sangat la ramai orang pada hari tu...

Hari tu...farhan tak cukup ahli...so kami import rakan2 AN yang lain...patut ade gabungan 3 kumpulan..tapi sebab masalah teknikal...Alif dari Dvision tak dapat join..so...ada Anwar Farhan, Hafiz Inheart dan Firdaus Inheart...kire sho dari AN la ni...so kami belasah lagu2 yang senang seperti Lebaran ini, Suara Takbir dan acapella lagu Thank you Allah bersama paluan jembe oleh firdaus... Mase kami tengah nyanyi...Mursyidul AM Pas Tok Guru Nik Aziz pun sampai..so sempat la snap gamba die...tu je bukti kami sho kat sane...heheh....

Ok berbalik kepada sho di IIC...wah..sambutan memang sangat meriah...dengan majlis yang sangat sempoi di acarakan okeh Pi'e (die ni grup nasyid gak..penah jumpe mase kami sho kat pertandingan nasyid Sek Taman Melati tak lame dulu) dan kawannye.....(sori lupe name..jgn mare bro)....

So mlm tu kami nyanyi lagu raye....spt lebaran ini, suara takbir dan jugak lagu Terlalu istimewa...saje nyanyi lagu tu..nak mengimbau kembali kenangan mase AN dolu2....(isk...tak ble ingat...kalau ingat sure terkenang2...hmmm.....ok ok...dah la tu mengelamun). Kami sempat la bergambar kenang- kenangan ngan siswa n siswi IIC ni...then In heart nye turn la....derang biase la..kate tuan rumah....mendapat tepukan bergemuruh dari sidang hadirin...derang start ngan lagu raye...Menjelang hari raye...tapi In heart biase la...lagu tu diubahnye....so kalau nak dengar versi depa...buat2 la rajin gi tengok sho depa....
In heart pun ada nyanyi lagu mase AN...lagu...Terima Kasih guru...time tu memang terkenang balik la mase AN....(haih)...terutame mase part....

"Guru..terima kasih..atas segala..jasa dan baktimu..ooOoo..dikau penyemai benih...kejayaanku...aspirasi buatkuuuu...."

Haa...part tu la...heheh....hmm...rasenye da panjang da post ni..ingat nak post gambar je..tapi da melalut jauh....ada banyak lagi gambar2 event yg kitrang gi....tapi mcm tak sempat je nak cite seme arini...terutama Sabtu baru ni...18 hb...perghh...hari tu kami ada 3 sho...memang malam tu seme FLAT abis....(wah tak sangka begini penat jugak buat keje ni eh....~sighs..)

So ada banyak lagi gamba akan di upload ni...so stay tuned....

Wasalam...

16 Oktober 2008

SHOW TERKEJUT...

Salam semua..pekaba...hmm...update terkini..semalam petang dalam kol 3..bila saye bari balik rumah dari kerja...tengok2 kat phone...ade miskol n sms...dari Faizal Farhan...."Firdaus (Inheart) ajak kite show kat IIC malam ni...nak gi tak?"

Saye pun...pk2...then saye kate ok gak la..sebab Adi pun dan ok...so malam semalam kami telah bersama-sama Inheart memeriahkan majlis jamuan raye Kelab Nasyid IIC...IIC ni International Islamic College..yg terletak di Gombak...

Meriah jugak la...sebab semua yang datang tu memang pecinta nasyid...then wat sho ngan adik2 Inheart kami...rase macam masih kat AN lak sebab asik show sekali je....THANKS INHEART.....then org yg datang pun ble tahan happening....so mcm sambutan agak memberangsangkan...Thanks you all!!...kepada yang ada bergambar dengan kami malam semalam...sila la postkan kpd....anwarteguh@gmail.com....InsyaAllah gamba yg fotogedik akan saye post kat blog ni....

Esok (Sabtu, 18 Oct)kami akan sho lagi ngan Inheart..dekat Dewan Kg Cheras Baru (kalau tak silap)..bersama anak yatim di sana....then malamnye kami akan ke rumah Hafiz Hamidon..nak rekod lagu Damba Cintamu versi acapella...bagus ni..ble blaja pasal rekoding and mixing...hehe...skang saye tengah sangat berminat wat mende2 tu seme...

So...setakat ni je update terkini....gamba2 tu ade..tapi mcm biase la..kat opis ni tak ble nak upload gamba..so terpakse tangguh dulu bab gambar...hehe...

ok la...wallahualam...

Sekian.....

13 Oktober 2008

Selamat Hari Raya !!!

Salam semua....pekabaaa....harap semua sihat2....kat sini kami Farhan ingin menyusun seploh jari memohon maaf atas salah dan silap kami...sama ada sengaja atau pun tidak...semoga anda semua berbahagia di samping insan2 yang disayangi...Semoga raya kali ini membawa lagi erti kepada anda semua....

Bagi kami...raya kali ini sangat bermakna...kerana kami ada anda semua...heheh...jemput2 la datang rumah....kepada sesiapa di belah timur tu...datang la rumah Anwar.....yg belah KL, datang lah rumah Adi dan belah selatan pulak jemputlah ke rumah Faizal....ape ape pun call dulu yee.....

HHmmm...dari segi aktiviti...Alhamdulillah, banyak jugak undangan yang kami dapat...ade yang dah lepas..ade yang belum lagi....

Sebagai update utk semua, pada Ahad lepas...kami telah dijemput untuk mengadakan persembahan di Rumah Terbuka Raya Pas Pusat bertempat di Stadium Melawati Shah Alam...untuk cerita lanjut....tunggu...

Minggu lepas jugak iaitu pada 10 Syawal kami menghiburkan anak2 yatim dan pesakit2 AIDS yang dibimbing oleh mama...event ni INheart punye event....kami dan Inheart merupakan artis jemputan untuk majlis raye ni.....cite lanjut dan gambar2 akan saye postkan tak lame lagi...kalau ada kesempatan...arini jugak saye akan postkan....

So....janganlah jemu menjenguk blog kami yang tak seberape nih....

Dan tahniah kpd adik sekapal kami Aiman dan bos barunya Hafiz Hamidon..atas pencalonan lagu Dusta berkalang Aiman di Muzik-muzik....wah3....dah masuk pencalonan ni....Farhan bile lagi.....Kalau ade rezeki tu...tapi niat tu jgn lari sheiiikkhh...

Sekian saje dulu update terkini kami....

"Dengar..beduk berbunyi...sayup terdengar di Subuh sunyi.."
haaa....kalau nak dengar lagu ni versi Farhan....jgn lupe datang ke show2 kami berdekatan andaa......


Sekian.......wasalam...

21 September 2008

Show di PKNS Shah Alam

Salam...dah alang-alang ada internet ni...biar saye postkan semua aktiviti kami minggu lepas..

Sehari selepas kami ke Behrang bersama anak yatim..kami telah dijemput untuk penghiburkan tetamu2 di PKNS Shah Alam...

Balik dari Rumah anak Yatim Jambo Sakti, saye sampai kat rumah pukul 1 pagi. Memanglah sangat mengantuk...tapi memikirkan show di PKNS esok hari saye terpakse bersengkang mata untuk siapkan minus one lagu Damba Cintamu...Kami ingat nak bawak lagu tu...sebab mase AN kan lagu tu yang banyak orang suka....so buat2 sampai pukul 5 pagi...then saye tak tahan..lalu tido...

Bangun2 dah pukul 11...mixing n mastering seme tak siap lagi...nak kene ada kat PKNS kol 2.30...saye pun (dah la tak reti sangat nak wat mende2 ni)dengan pantas la try and error....sampai pukul 1245 baru siap...

Gerak ke rumah Adi kol 130...CD minus tak burn lagi....nasib baik la....organizer call "awk kat mane? show lambat sket arini..UNIC nak nyanyi dulu..." kata organizer...saye pun...fuhhhhh...lega..... so kami pun bergerak la ke PKNS dengan tenang....

Sampai sane...jem nye MasyaAllah....sampai nak parking memang la payah...last2 kami berjaya masuk ke basement (lepas adi terpakse cut "q"..maaf ye abg wira merah)...then masuk la dalam PKNS...Subhanallah....tak pernah saya tengok manusia seramai ni...padat..sangat2 padat...kami nak ke pentas pun susah...(dah lah lambat)....

Sampai ke ke pentas je..UNIC tengah menyanyi...so kami pun standby kat blakang...."Farhan kene nyanyi n main game sejam tau...", kate Faizal Farhan kpd kami...Iskkk...sejam?? Ape nak melalut sejam nih...isk3 (heh kpd Hafiz Hamidon, sejam show = sejam rekoding percuma yee...)

So Alhamdulillah..show pun ok....segalanya berjalan lancar...pada hari tu kami nyanyi lagu..Mari berhibur, terlalu istimewa, Thank you Allah ngan Single kami Ya Muhammad....
Respon pun ok..segalanya ok la...so....rasenye sampai sini dulu kot...Insya Allah ade berita lain akan disertakan...

Ape2 pun...doakan Allah memudahkan perjalanan kami....

Terima kasih....

Anwar Farhan..

Apakah CaC?

Salam semua....

Semenjak kami banyak terlibat dengan kerja2 amal ni, semakin kami terpanggil untuk membantu anak-anak yatim ni...sebab setelah lepak dan bergaul dengan mereka, saye sendiri merasa sangat sebak dan kasihan akan mereka ni...cuba kita bayangkan mcm mane rasenye menjalani kehidupan kanak2 tanpa ayah dan ibu?? Jadi kalau kita dapat tolong mereka ni..sekurang2 nya sedikit sebanyak dapat memberi ketenangan dan kebahagiaan kepada mereka2 nih....

Bercerita pasal ni...sebenarnya Farhan ada terlibat dengan beberapa persembahan amal di rumah anak yatim...Tapi yang nak saye tekankan kat sini adalah kunjungan kami mengikuti sebuah badan yang ditubuhkan untuk membantu anak2 yatim ini iaitu Cac...atau click a child...Badan ni kalau tak silap dikepalai oleh Amir Ruffedge...Baik btol bro Amir ni...memang tak caye la die dulu kumpulan Ruffedge...heheh...So..aktiviti yang kami join kali ni ialah meraikan anak-anak yatim Jambo Sakti..dekat area Behrang...dah nak masuk Perak dah nih....

So, antara aktiviti yang kami buat adalah..setiap dari kami..(mase tu yg ikut Farhan dan Inheart) akan ditugaskan untuk menolong 2 atau 3 anak2 ni utk menjawab soklan...

Mase ni yang saye pun agak sedih....nak tanye soalan pun takut2...mane la tau tertanye soklan sensitip ke...ade satu part tu yang saye paling sedih...soklan nye mase tu adalah "Who asked you to fast for the first time?"...dan budak2 yang saye jaga menjawab...my mom..ada yang jawab..mama....dan kebanyakannye mak derang dah kembali ke Rahmatullah...so mase time tu memang agak touching la....

Then kami berbuka sama2...solat sama2...dan last skali kami hiburkan mereka....artis tetap utk CaC ni adalah radioStar...yg terdiri dari Pot Innuendo dan Bro amroy kalau tak silap....

So malam tu memang mereka semua terhibur lah..... Alhamdulillah Syukur.....tapi memang ini satu pengalaman yang sangat berharga dan manis bagi kami...Insya Allah kami akan teruskan usaha-usaha begini bagi membantu kalau tak banyak pun sikit....untuk generasi mase depan... So sampai di sini sahaja dahulu posting tentang aktiviti kami yang terkini...Insya Allah saye akan post lagi pasal aktiviti2 kami...

Stay tuned....

Anwar Farhan

Hujung Minggu Yang Pack!!

Salam Semua...

Fuhh...ujung minggu lepas ni adalah agak pack utk Farhan...memacam aktiviti...kami ke Behrang ke Rumah Anak Yatim Jumbo Sakti...tak lame saye akan postkan cite pasal aktiviti tu...

Then kami ada show di PKNS Shah Alam keesokan harinya...(juga akan diceritakan nanti..hehe)..so memanglah penat..tapi Alhamdulillah...kami rase sangat berbaloi dan bersyukur dengan aktiviti2 ni semua...

Hmmm..saye da dapat akses ke internet di ofis ni..tapi internet sini agak restricted..so nak upload gamba2 pun tak bole...ape pun...Insya Allah, next post akan ade gambar2 di sekitar aktiviti kami yang menarik ni...

Kalau nak tau lagi lanjut pasal CAC (Click A Child) di bawah bimbingan Amir Ruffedge ni...sila la ke..http://www.clickita.com/..

Hmmm...hingga ketemu lagi...salam....

Anwar Farhan

18 September 2008

Sertai CAC..

Salam semua..
Pekaba...puasa pun da habis separuh nih...harap2 semua dapat keberkatan berpuasa bulan ni..
Kami Farhan seperti biasa, masih mencari sebanyak mungkin aktiviti seni untuk kami kembangkan dakwah kami...

Terbaru, kami dalam proses untuk sign up under satu badan amal yang lebih dikenali sebagai CAC...hmm...details nye..saye pun tak pasti lagi...makne CAC pun belum jelas...cuma saye mendapat info dari Adi Farhan yang kami akan join badan ni...

Badan ni diperkenalkan kepada Farhan oleh Khairul Inheart...jadi Insya Allah mase show di Darul Izah malam ni saye akan mendapatkan lagi informasi tentang badan ni...

Hmm...saye juga telah mengupdatekan myspace kami....kalau rajin2 singgah la tengok....http://www.myspace.com/halamanfarhan ..komen2 juga dialu-alukan...

So nanti saye akan citekan pasal CAC ni ...

OK ...sekian...

Wasalam..

13 September 2008

Persembahan Amal di Rumah Anak Yatim Nurul Izah

Assalamualaikum semua...
Ape khabar?? Harap semua dalam keadaan sihat2 hendaknya...Puasa amacam? Marilah kita mengambil kesempatan sempena Ramadhan ni...untuk beramal semaksima mungkin...impak maksima la katekan....

Ok...untuk mukadimah bulan ni....Insya Allah pada 19 September ni, Farhan akan membuat persembahan amal di Rumah Anak Yatim Darul Izah, Bangi (tepi highway ke Melaka ble nampak)

Majlis Berbuka sambil menderma ni dianjurkan oleh Real Leaders Network bagi mengutip dana untuk membeli komputer untuk anak-anak yatim di sini.....Jadi, Farhan pun mengambil kesempatan ini untuk menyumbangkan beberapa buah lagu untuk dihiburkan kepada semua hadirin majlis tersebut....

Jadi kepada sesiapa yang ingin turut sama menyumbang boleh lah berbuat demikian melalui;

Tempat : Rumah Anak Yatim Darul Izah, Bangi
Tarikh dan Masa : 19 September 2008, Berbuka Puasa
Harga : RM 25 seorang

Datanglah beramai - ramai menyerikan majlis sambil beramal.....jom jom!!

26 Ogos 2008

Selamat Bepuasa

Salam semua...

Pekabar...walau pun semua tengah sibuk dengan kerja masing2..aktiviti masing2...even kami pun tengah sibuk membuat satu persatu aktiviti Farhan selepas AN untuk pastikan momentum tidak jatuh...skang FARHAN dalam proses merekod kembali 2 lagu yang kami nyanyi di AN iaitu Damba Cintamu dan Ya Rasulullah...mungkin dibuat secara akapella dan musik yang minimum....ini sebagai bonus trek untuk sebagai cendera hati kepada anda semua yang telah banyak menokong perjuangan kami....

Jadi kat sini jugak Farhan nak mengucapkan selamat berpuasa....kalau rase nak jemput kami tu sila lah...puasa ni Insya Allah kami banyak buat show amal....jadi sila2....

Akhirnya, sebagai hadiah untuk anda semua, terimalah Ya Muhammad versi jamming...yang telah dibuat secara tak sengaja dan selamba.....semoga terhibur....

20 Ogos 2008

Hanya di separuh akhir..

Salam semua...ape kabar...harap semuanya sihat2....

Pertamanya Farhan ingin mengucapkan ribuan terima kasih dan jutaan penghargaan kepada semua yang telah mengundi dan menyokong FARHAN selama berada di Akademi Nasyid..

Kami telah mencuba sedaya upaya bagi memastikan kami berada di final...tetapi nampaknya sudah ditakdirkan untuk kami hanya sampai ke peringkat separuh akhir...

Apa pun, kami telah melakukan yang terbaik pada hari Sabtu lalu dengan menyampaikan lagu Ya Rasulullah oleh Raihan...

Sekarang kami tengah menunggu untuk AN tamat bagi kami meneruskan perjuangan seni kami di luar.....untuk pengetahuan ada semua kami sedang merangka perjalanan Farhan selepas AN dengan penuh teliti agar momentum yang telah diberikan oleh AN akan terus dapat kami gunakan bagi meneruskan perjuangan kami memartabatkan irama nasyid.....

Kami dalam proses menghasilkan laman web kami yang lebih komprehensif dan berinformasi agar anda semua dapat mengetahui perkembangan Farhan seterusnya...

Teruslah berjuang dan menyokong kami bagi memastikan kita dapat menghasilkan suatu hiburan alternatif yang dapat mendidik jiwa orang2 yang kita sayang dan penting di dalam hidup kita...

Saksikanlah finale AN dan sokonglah rakan2 kami yang masih berjuang..terutamanya kumpulan D'vision....

Sehingga ketemu lagi.....Sekian, wasalam

13 Ogos 2008

PERHATIAN RAKAN-RAKAN FARHAN

Salam semua...

Ape kabar anda semua?? Pertamanya saye bagi pihak Farhan nak mintak maaf sebab lame tak buat posting kat sini..sebab jadual kami memang pack...sangat pack...dengan kerja...latihan dan sebagainya...tapi memanglah semua itu hanyalah alasan...harap maaf semua....

Apa pun..seperti yang ada telah tau, minggu baru lepas (minggu ke 8) kami dan In Heart telah tersingkir dari AN...kami telah kecundang!!!!..

Tetapi, kami akan bertanding kembali minggu ini untuk sesi WILDCARD...AN akan memilih 2 penyertaan untuk join final 4 bertanding di final...

JADI, FARHAN AMATLAH MENGHARAPKAN BANTUAN ANDA UNTUK MENYOKONG KAMI UNTUK MINGGU TERAKHIR YANG KRITIKAL INI...

HARAP ANDA DAPAT MEMBANTU DENGAN MENGHANTAR SEBANYAK UNDIAN YANG MUNGKIN ATAU SETIDAK TIDAKNYA HADIR KE KONSERT KE 9 SABTU INI SEBAGAI TANDA SOKONGAN TERHADAP KAMI...INSYA ALLAH...

Minggu ini kami akan menyampaikan lagu yang berjudul Ya Muhammad oleh Raihan...kami akan bawakan dengan cara kami dan pada kali ini kami akan menunjukkan memapuan sebenar kami..(sebab mungkin ni kali terakhir)

JADI SAMA SAMA LAH KITA MEMARTABATKAN INDUSTRI NASYID DENGAN SEDAYA MAMPU KAMI......

Sehingga ketemu lagi...

Salam sayang dari

Anwar Farhan

13 Julai 2008

Review Akademi Nasyid

Salam semua....
Faizal Farhan pernah bagitau saya terdapat satu forum yang memaparkan suatu rumusan prestasi peserta Akademi nasyid...Mengikut editor atau empunya rumusan itu, banyak kelemahan dan teguran yang sangat membina di untuk kami memperbaiki diri...

Untuk membaca review ini sila klik di sini

12 Julai 2008

TERIMA KASIH SEKALI LAGI !!!

Salam semua...

Pertamanya, saye bagi pihak Farhan nak mengucapkan ratusan ribuan jutaan terima kasih kepada setiap insan yang telah mengundi kami...Alhamdulillah, dah 2 minggu berturut2 kami mendapat peratusan undian tertinggi.....
INI SEMUA ADALAH KERANA ANDA !!! THANK YOU SO MUCH!!!

Kami tak tau mcm mane kami nak balas...tapi apa yang kami boleh buat ialah...kami akan berusaha sesungguh-sungguh yang mungkin supaya undian serta sokongan anda berbaloi...

Insya Allah minggu ini, iaitu minggu ke-5, kami telah diberi tugasan untuk menyampaikan lagu Damba Cintamu...lagi Raihan...Bagi kami lagu itu sangat mencabar kerana lagu itu dibawa oleh Raihan tanpa iringan muzik....maka...untuk kami, tak tau lagi macam mana...nanti Khamis baru boleh tau....jadi tungguuuuu....

Dan kat sini kami nak ambik kesempatan untuk mengucapkan selamat tinggal kepada Voice Of Men....memang sedih sangat2...sebab kami semua dah macam adik beradik..so bila ada yang tersingkir maka semua antara kami akan menjadi sangat sedih....Ape ape pun,harap VMEN akan terus berjuang di luar sana.....

Sekian sahaja dari saya selepas konsert ke 4.....hingga bertemu lagi.....

Salam kasih...

ANWAR FARHAN

07 Julai 2008

Terima Kasih Semua

Assalamualaikum Semua,

Di sini kami Farhan nak ucapkan terima kasih yang tak terhingga kerana telah mengundi untuk Farhan...Alhamdulillah, kami berada di tempat pertama...pun begitu sekarang bukanlah masanya untuk kami berlengah...kami perlu teruskan perjuangan dan berlatih bagi memberikan persembahan yang terbaik...

Untuk pengetahuan anda, minggu ni kami akan bawakan lagu berjudul Hijrah yang dipopularkan oleh Nowseeheart...Insya Allah...

Minggu ni kak ana terkeluar dari Akademi Nasyid...sedih jugak la..tapi....nak buat mcm mane..adat pertandingan..jadi, yang masih bertanding adalah..Abg Azhan, Shah, Aiman, Ida Fazila, CICIk, In Heart, D'vision, Muslim Voice, Voice of Men dan Farhan..

Nampaknye makin sikit keluarga kami....huhu..tak pe..ape ape pun kami semua sedang berusaha untuk memberikan yang terbaik...Insya Allah...

Salam dari Anwar Farhan..

29 Jun 2008

Blog Rakan Farhan

Salam semua..saya nak bawak perhatian semua pada satu blog ni....saya sangat kagum dengan penulis blog ni dengan blognya tentang kami dan Akademi Nasyid...Terima kasih atas sokongan anda..Insya Allah...jadi...tolong lawati ke blog Rakan Farhan ni...mereka ni la nadi dan tulang belakang kami di AN ni....RAKAN FARHAN

Sekian dulu..sampai bertemu lagi dengan update pasal AN....

Salam....

3 Peserta Terbawah

Salam semua...Ya Allah..hanya Allah sahaja yang tahu perasaan kami semasa nama kami dipanggil sebagai 3 kumpulan dengan UNDIAN TERENDAH..(ape cite ni??)...undian terendah untuk konsert pertama Akademi nasyid ini adalah FARHAN, AIMAN dan SOFIEYA....

Mase Hafiz Hamidun selaku hos nak umumkan keputusan....kami memang tak terkata perasaan mase tu....sedih, takut, menyesal, suka, terkejut...semua bercampur baur....

Tapi pada ketika itu saya sudah meredhai apa jua keputusan...sebab saya rasa kami telah buat yang terbaik pada ketika itu...jadi apa pun keputusannya..Allah punya cerita...

Jadi minggu ni SOFIEYA yang terkeluar...sedih betul...sian adik-adik abang tu...sebab mereka memang sangat berbakat...sayang mereka tidak dapat menunjukkan potensi sebenar mereka....bukan senang nak carik kumpulan nasyid wanita yang sebegitu padu zaman sekarang ni...dan mereka memang jelas memperjuangkan nasyid ni...

Apa-pun...kita tidak harus patah semangat...3 terbawah bukanlah maksudnya kita tak bagus...cuma biasa la....program realiti..

So Insya Allah minggu ni kami akan bawakan lagu Terlalu istimewa yang dipopularkan oleh Adibah Noor......

Penah dan mengantuk nih...jadi....Insya Allah..hingga ke lain masa....

26 Jun 2008

Minggu Pertama

Farhan di minggu pertama..menyanyikan lagu Suci Sekeping Hati versi yang telah diremix sedikit...

25 Jun 2008

Galeri Akademi Nasyid

Salam semua..
Ape khabar..harap semua berada dlm keredhaan Nya..

Anda semua nak tahu, mlm kelmarin kami telah mengadakan satu sesi trening bersama Abg Nazrey..

Disebabkan minggu ni kami akan menyanyikan lagu Iman Mutiara, jadi yg terbaik untuk bagi tunjuk ajar adalah tak lain dan tak bukan idola saye tu la..
Mmg abg naz bagi kami cukup2 mlm tu..bkn sebab ape..die ckp, peluang ni bukan selalu kite boleh dapat..jadi kalu dah dapat tu, berilah yang terbaik..tapi memang banyak sangat yg kami belajar mlm tu..

Kpd Abg Nazrey..hanya Allah yang dapat membalas jasa abg ni..kami sangat2 menghargai pertolongan abg..

Jd kalau anda nak tgk sesi tu dan juga aktiviti menarik kumpulan yg lain, jgn lupe saksikan GALERI AKADEMI NASYID PADA SABTU NI JAM 1.30 TENGAH HARi DI TV9..dekat di hati..

Salam sayang dari kami,

Farhan.

23 Jun 2008

Gambar Rehearsal Sebelum Konsert Akademi Nasyid

Salam semua...

Apa khabar....jangan lupe untuk mengundi kumpulan pilihan anda...hehe..Insya Allah banyak pahala yang anda dapat...

Apa- apa pun...seperti yang dijanjikan, saya akan menguploadkan gambar-gambar sekitar dekat2 nak konsert....harap maaf la gambar mase konsert tak ada...sebab mase konsert kami kena simpan hand phone...jadi...tak dapat la mengeshot....





Di atas adalah gambar pentas akademi nasyid dalam proses pembikinan..Wah..bukan main gempak lagi set untuk Akademi Nasyid ni...memang jakum la sekejap saye dibuatnye....memang tak pernah la terlibat dalam aktiviti mcm ni...jadi...memang agak tergezut la..




Ni gambar kumpulan D'vision tengah belatih di dalam gelap..cari feel...hehe..sebenarnya lampu masih belum di set dengan betul waktu ni..sebabtu mereka sound check dalam gelap je...




Gambar ni pulak sesi rehersal kami pada petang Sabtu tu...memang satu pengalaman yang tak dapat dilupakan....Syukur pada Allah di atas kesempatan ini..

Sebenarnya sampai saat ini kami masih tak percaya apa yang kami lalui ini...tapi ni semua Allah punya cerita.....

Insya Allah..sampai bertemu lagi...stay tuned untuk lebih aksi akademi nasyid.....Wasalam...


Ikhlas,

Anwar Farhan

22 Jun 2008

Konsert 1 Akademi Nasyid

Salam semua... apa khabar....heh....fuih.....berakhir sudah konsert pertama malam semalam...Alhamdulillah ...Allah mengizinkan kami membuat persembahan yang...hmm...bagi kami kami telah mencuba sedaya upaya kami....apa pun...harapannya mesejnya sampai kepada anda semua....

Ada banyak nak cite and gambar nak share ni....gambar rehearsal, training...dan gambar bersama peserta lain....

Tapi hari ni saye agak sibuk ...mintak maaf sesangat...tengok la...malam nanti saya cuba uploadkan....gambar2 sekitar akademi nasyid...gambar mase konsert pertama je yang tak de kot..ape ape pun tunggu.......

Tapi kalau nak tengok persembahan kami, boleh la klik di bawah ni...link ke website tv9..persembahan kami selepas persembahan "anak anak kita" oleh cicik.....semoga anda terhibur.....KLIK DI SINI UNTUK SIARAN ULANGAN PERCUMA!!

Salam ikhlas dari kami,

Farhan....."terlalu istimewa"

Gambar Sebelum Konsert Akademi Nasyid..

Salam semua...mintak maaf la sebab lambat upload gambar2...al maklum la...sibuk sikit..ape ape pun..ni ade beberapa gambar yang sempat saye shoot semasa sesi berlatih di studio Hijjaz..sesi berlatih ni adalah pada hari Khamis, 2 hari sebelum konsert sebenar pada Sabtu lalu.

Gambar kat atas ni adalah gamba kumpulan Sofiya..Sempat tu kene interview mase tengah tunggu turn nak bersessi dengan pemuzik profesional...
Gambar ni ada Shah Reza Lokma, voice of men dan Adi Farhan..masing-masing tengah tunggu giliran nak berlatih di dalam studio bersama pemuzik-pemuzik...penantian adalah suatu peyeksaan..heheh
Itulah sedikit gambaran sesi yang telah dijadualkan untuk kami...Semoga terhibur...
Ikhlas,
Anwar Farhan

14 Jun 2008

CATAt DIARi Anda!!!!

JANGAN LUPA SAKSIKAN KAMI, FARHAN BERENTAP BERSAMA 11 FINALIS LAIN DI DALAM AKADEMI NASYID, SABTU, 21 JUN 08 JAM 830 MALAM DI TV 9!!!!

DAN JANGAN LUPE UNTUK MENGUNDI KAMI JIKA ADA SUKA DGN PERSEMBAHAN KAMI...iNSYA ALLAH...

Berjaya menjadi finalis akademi nasyid...
















Salam semua...

Alhamdulillah...berkat doa dan kesabaran semua, akhirnya Farhan terpilih menjadi finalis untuk program realiti terbaru anjuran TV9...akademi nasyid...
Wah..tak sangka betul....
Jumlah penyertaan di seluruh negara adalah 4000 penyertaan....tv9 telah membuat audition dan telah memilih 12 finalis yang terdiri daripada kumpulan lelaki, solo lelaki, kumpulan perempuan dan solo perempuan...
















Memang Allah nak bantu perjuangan nasyid kami ini...Kami akan mencuba sedaya upaya kami untuk menjayakan rancangan ini..

Ape lagi..sokong lah kumpulan yang datangnya dari MMU ni.....ingat lah sejarah kita dulu....

Klik di sini untuk ke laman akademi nasyid di TV9..
Terima kasih semua... dan teruskan lah menyokong kami...Insya Allah....

03 Jun 2008

Akademi Nasyid

Alhamdulillah...kami telah selesai memback up Abg Nazrey di Kelantan...satu pengalaman yang sangat berharga dan tak dapat dilupakan...

Sekarang kami sedang fokus untuk ke Akademi Nasyid....Lagu ape nak buat? konsep ape nak bawak? baju ape nak pakai?

Segala-gala persoalan begini mula menguasai diri....rase macam..Ya Allah...susahnye nak dapatkan yang betul...

Untuk akademi nasyid ni, mereka ada sediakan lagu dan lokasi untuk audition...banyak lokasi dah lepas...so kami hanya boleh pegi yang dekat Melaka pada 8 Jun ni...Insya Allah...kita cuba nasib kita..ni smua Allah punye cerita...kalau Dia nak kita dapat....Insya Allah ada peluang...

Untuk maklumat lanjut pasal akademi ni, ble rujuk kat sini...

02 Jun 2008

Gambar Sekitar Konsert Nazrey

Salam semua sekali lagi....saya kembali...hehe..

Insya Allah saya akan berkongsi dengan anda gambar2 di sekitar konsert Nazrey kelmarin....

Untuk tatapan semua...


















Mase ni ketika kami semua tengah brainstorm bersama Abg Nazrey untuk turutan lagu dan sebagainya...."Mcm ni..", kata abg Nazrey













Bergambar bersama tuan konsert..Aik..mcm Raihan je....heheh....



















Bersama semua yang terlibat selepas konsert..Dari kiri, Ust Maulana Okestra Medan, Nazrey Johani, abg bess, Muadz, Shah Inteam, Rahim Inteam, Kumpulan Amrain dan Farhan...meriah sungguh dibuatnya...

Hmm...itu je gambar-gambar setakat ini...Insya Allah ada lagi kami akan upload lagi untuk anda semua....Insya Allah...

01 Jun 2008

Konsert Nazrey Johani Di Kelantan - Selepas

Salam semuaaaa!!!..

Hmm..Alhamdulillah...konsert malam semalam berlangsung dengan sangat baik sekali...juga merupakan pengalaman terindah untuk kami semua...rasa macam tan percaye je....(betul ke kitrang back up nazrey ni...?? Bang...trima kasih sangat di atas peluang..)

Cite sket pasal konsert malam tu...Artis yang terlibat adalah....Nazrey, Inteam dan Muadz..semua artis yang bagus bagus...tapi sayang sikit orang yang datang agak kurang...konsert malam tu dibuat di Stadium Kelantan..tetapi mungkin promosi penganjur agak tidak begitu agresif...so sambutan biasa- biasa sahaja...tetapi konsert tetap meriah...

Kami ditempatkan di hotel Renessance Kota Bharu (wah...bukan main lagi)...kami sampai pada hari Khamis, 29 Mei 08..sampai2 je kat KB, pekena dulu nasi kerabu kat depan KB Mall...Fuh...Allahuakbar...sedap betul nasik kerabu die.....kalau ke sane cuba lah...

Then abg Naz call..."Dik..korang da sampai belum? " katanya....

Saye pun sambil mengkaver..."Baru sampai bang..makan kejap...(padahal tengah jenjalan di KB Mall..)

Then abg Naz sambung, "Nanti da smpi..gi la terus ke hotel tu...abg tak abis lagi promosi nih.."

Pastu kami pun...terus ke hotel dan merehat2 kan diri....

Untuk cerita seterusnya...stay tuned....wasalam.....(next post saye akan insertkan gambar2 sekali...)

26 Mei 2008

Konsert Nazrey Johani Di Kelantan

Assalamualaikum semua...

Kami baru je dapat lagu2 yang akan dinyanyikan di konsert nazrey nanti...Semua ada 10 lagu...campuran lagu album pertama nazrey dan juga album keduanya yang akan keluar Jun ini.....

Cite sikit pasal album baru Nazrey ni, beliau merakamkan balik lagu2 semasa beiau The Zikr dulu.. contoh2 nye...Airmata Keinsafan, Secerah Pawana, Suci Sekeping Hati dan banyak lagi...tetapi ape yang menariknye album ni, arrangementnye begitu moden dan sangat segar...harmoni pun dipenuhkan dengan chord2 yang pelik...tapi pada masa yang sama, abg Nazrey masih megekalkan suara emas nye yg penuh feel dan lemak berkrim tuh...

So memang sangat2 mantap la album baru nye nanti...tahniah la bang!!!..

Dan Insya Allah, kami kumpulan yang pertama yang akan back up beliau dalam persembahan pertama album barunya itu...wah....Alhamdulillah...beruntung betul...

Ape ape pun..kami kena bersedia supaya tidak menghampakan abg Naz....

Ok la..sehingga bertemu lagi....

25 Mei 2008

Perkembangan Terkini..

Assalamualaikum semua..ape kabar? harap harapnye berada dalam keadaan yang terbaik lah..kami pun Insya Allah ok ok aje...alamak..memang dah lame la kami tak updatekan blog ni..bak kate Faizal..dah bersawang dah....

Tapi Insya Allah blog ini akan kembali aktif....kenape? asal tetibe je baru nak aktif nih...kerana..secara tiba tiba Farhan telah dilanda satu momentum yang sangat besar...momentum ape lak ni...isk isk isk...

Pertamanya, abg Nazrey (ala yg dulu Raihan tu) telah mintak kami Farhan (mcm tak percaye je..) untuk back up konsertnye di Kelantan....dianjurkan oleh kelab Sahabat Nazrey...

Then, Farhan akan mencuba nasib menyertai akademi nasyid...Insya Allah kalau Allah izinkan, kami terpilih, maka kami akan bertanding untuk merebut gelaran Juara Akademi Nasyid....

So...slalu la tune in dan melawat blog ni...kami akan postkan gambar2 dan cite2 terkini tentang segala galanya.....

stay tuned.....

28 Januari 2008

Farhan Kembali!!!

Wah! sedar tak sedar dah hampir 3 bulan blog nie bersawang x diupdate. Mesti pembaca setia blog nie dah lari pecut 100 meter jauh daripada blog ini (ceh mcmlah ada peminat sangat) Sighs*

Waktu begitu pantas masa berlalu dan sesaat yang berlalu tiada kan datang gantinya lagi...Takpelah yang pastinya Farhan Kembali!!!

Kembali dengan apa?

Shhhh...ada beberapa perkara yang sedang di usha and diusahakan oleh kami berempat. Nak tau? Kenalah selalu datang menjenguk Kumpulan Farhan di sini ya...Buat masa nie Biarlah Rahsia....(sila buka lagu Biarlah Rahsia dendangan Datin Seri Hajah Siti Nurhaliza untuk memfeelkan lagi pembacaan anda di post ini) :-)

Adios Amigos....