BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

29 Jun 2008

Blog Rakan Farhan

Salam semua..saya nak bawak perhatian semua pada satu blog ni....saya sangat kagum dengan penulis blog ni dengan blognya tentang kami dan Akademi Nasyid...Terima kasih atas sokongan anda..Insya Allah...jadi...tolong lawati ke blog Rakan Farhan ni...mereka ni la nadi dan tulang belakang kami di AN ni....RAKAN FARHAN

Sekian dulu..sampai bertemu lagi dengan update pasal AN....

Salam....

3 Peserta Terbawah

Salam semua...Ya Allah..hanya Allah sahaja yang tahu perasaan kami semasa nama kami dipanggil sebagai 3 kumpulan dengan UNDIAN TERENDAH..(ape cite ni??)...undian terendah untuk konsert pertama Akademi nasyid ini adalah FARHAN, AIMAN dan SOFIEYA....

Mase Hafiz Hamidun selaku hos nak umumkan keputusan....kami memang tak terkata perasaan mase tu....sedih, takut, menyesal, suka, terkejut...semua bercampur baur....

Tapi pada ketika itu saya sudah meredhai apa jua keputusan...sebab saya rasa kami telah buat yang terbaik pada ketika itu...jadi apa pun keputusannya..Allah punya cerita...

Jadi minggu ni SOFIEYA yang terkeluar...sedih betul...sian adik-adik abang tu...sebab mereka memang sangat berbakat...sayang mereka tidak dapat menunjukkan potensi sebenar mereka....bukan senang nak carik kumpulan nasyid wanita yang sebegitu padu zaman sekarang ni...dan mereka memang jelas memperjuangkan nasyid ni...

Apa-pun...kita tidak harus patah semangat...3 terbawah bukanlah maksudnya kita tak bagus...cuma biasa la....program realiti..

So Insya Allah minggu ni kami akan bawakan lagu Terlalu istimewa yang dipopularkan oleh Adibah Noor......

Penah dan mengantuk nih...jadi....Insya Allah..hingga ke lain masa....

26 Jun 2008

Minggu Pertama

Farhan di minggu pertama..menyanyikan lagu Suci Sekeping Hati versi yang telah diremix sedikit...

25 Jun 2008

Galeri Akademi Nasyid

Salam semua..
Ape khabar..harap semua berada dlm keredhaan Nya..

Anda semua nak tahu, mlm kelmarin kami telah mengadakan satu sesi trening bersama Abg Nazrey..

Disebabkan minggu ni kami akan menyanyikan lagu Iman Mutiara, jadi yg terbaik untuk bagi tunjuk ajar adalah tak lain dan tak bukan idola saye tu la..
Mmg abg naz bagi kami cukup2 mlm tu..bkn sebab ape..die ckp, peluang ni bukan selalu kite boleh dapat..jadi kalu dah dapat tu, berilah yang terbaik..tapi memang banyak sangat yg kami belajar mlm tu..

Kpd Abg Nazrey..hanya Allah yang dapat membalas jasa abg ni..kami sangat2 menghargai pertolongan abg..

Jd kalau anda nak tgk sesi tu dan juga aktiviti menarik kumpulan yg lain, jgn lupe saksikan GALERI AKADEMI NASYID PADA SABTU NI JAM 1.30 TENGAH HARi DI TV9..dekat di hati..

Salam sayang dari kami,

Farhan.

23 Jun 2008

Gambar Rehearsal Sebelum Konsert Akademi Nasyid

Salam semua...

Apa khabar....jangan lupe untuk mengundi kumpulan pilihan anda...hehe..Insya Allah banyak pahala yang anda dapat...

Apa- apa pun...seperti yang dijanjikan, saya akan menguploadkan gambar-gambar sekitar dekat2 nak konsert....harap maaf la gambar mase konsert tak ada...sebab mase konsert kami kena simpan hand phone...jadi...tak dapat la mengeshot....





Di atas adalah gambar pentas akademi nasyid dalam proses pembikinan..Wah..bukan main gempak lagi set untuk Akademi Nasyid ni...memang jakum la sekejap saye dibuatnye....memang tak pernah la terlibat dalam aktiviti mcm ni...jadi...memang agak tergezut la..




Ni gambar kumpulan D'vision tengah belatih di dalam gelap..cari feel...hehe..sebenarnya lampu masih belum di set dengan betul waktu ni..sebabtu mereka sound check dalam gelap je...




Gambar ni pulak sesi rehersal kami pada petang Sabtu tu...memang satu pengalaman yang tak dapat dilupakan....Syukur pada Allah di atas kesempatan ini..

Sebenarnya sampai saat ini kami masih tak percaya apa yang kami lalui ini...tapi ni semua Allah punya cerita.....

Insya Allah..sampai bertemu lagi...stay tuned untuk lebih aksi akademi nasyid.....Wasalam...


Ikhlas,

Anwar Farhan

22 Jun 2008

Konsert 1 Akademi Nasyid

Salam semua... apa khabar....heh....fuih.....berakhir sudah konsert pertama malam semalam...Alhamdulillah ...Allah mengizinkan kami membuat persembahan yang...hmm...bagi kami kami telah mencuba sedaya upaya kami....apa pun...harapannya mesejnya sampai kepada anda semua....

Ada banyak nak cite and gambar nak share ni....gambar rehearsal, training...dan gambar bersama peserta lain....

Tapi hari ni saye agak sibuk ...mintak maaf sesangat...tengok la...malam nanti saya cuba uploadkan....gambar2 sekitar akademi nasyid...gambar mase konsert pertama je yang tak de kot..ape ape pun tunggu.......

Tapi kalau nak tengok persembahan kami, boleh la klik di bawah ni...link ke website tv9..persembahan kami selepas persembahan "anak anak kita" oleh cicik.....semoga anda terhibur.....KLIK DI SINI UNTUK SIARAN ULANGAN PERCUMA!!

Salam ikhlas dari kami,

Farhan....."terlalu istimewa"

Gambar Sebelum Konsert Akademi Nasyid..

Salam semua...mintak maaf la sebab lambat upload gambar2...al maklum la...sibuk sikit..ape ape pun..ni ade beberapa gambar yang sempat saye shoot semasa sesi berlatih di studio Hijjaz..sesi berlatih ni adalah pada hari Khamis, 2 hari sebelum konsert sebenar pada Sabtu lalu.

Gambar kat atas ni adalah gamba kumpulan Sofiya..Sempat tu kene interview mase tengah tunggu turn nak bersessi dengan pemuzik profesional...
Gambar ni ada Shah Reza Lokma, voice of men dan Adi Farhan..masing-masing tengah tunggu giliran nak berlatih di dalam studio bersama pemuzik-pemuzik...penantian adalah suatu peyeksaan..heheh
Itulah sedikit gambaran sesi yang telah dijadualkan untuk kami...Semoga terhibur...
Ikhlas,
Anwar Farhan

14 Jun 2008

CATAt DIARi Anda!!!!

JANGAN LUPA SAKSIKAN KAMI, FARHAN BERENTAP BERSAMA 11 FINALIS LAIN DI DALAM AKADEMI NASYID, SABTU, 21 JUN 08 JAM 830 MALAM DI TV 9!!!!

DAN JANGAN LUPE UNTUK MENGUNDI KAMI JIKA ADA SUKA DGN PERSEMBAHAN KAMI...iNSYA ALLAH...

Berjaya menjadi finalis akademi nasyid...
















Salam semua...

Alhamdulillah...berkat doa dan kesabaran semua, akhirnya Farhan terpilih menjadi finalis untuk program realiti terbaru anjuran TV9...akademi nasyid...
Wah..tak sangka betul....
Jumlah penyertaan di seluruh negara adalah 4000 penyertaan....tv9 telah membuat audition dan telah memilih 12 finalis yang terdiri daripada kumpulan lelaki, solo lelaki, kumpulan perempuan dan solo perempuan...
















Memang Allah nak bantu perjuangan nasyid kami ini...Kami akan mencuba sedaya upaya kami untuk menjayakan rancangan ini..

Ape lagi..sokong lah kumpulan yang datangnya dari MMU ni.....ingat lah sejarah kita dulu....

Klik di sini untuk ke laman akademi nasyid di TV9..
Terima kasih semua... dan teruskan lah menyokong kami...Insya Allah....

03 Jun 2008

Akademi Nasyid

Alhamdulillah...kami telah selesai memback up Abg Nazrey di Kelantan...satu pengalaman yang sangat berharga dan tak dapat dilupakan...

Sekarang kami sedang fokus untuk ke Akademi Nasyid....Lagu ape nak buat? konsep ape nak bawak? baju ape nak pakai?

Segala-gala persoalan begini mula menguasai diri....rase macam..Ya Allah...susahnye nak dapatkan yang betul...

Untuk akademi nasyid ni, mereka ada sediakan lagu dan lokasi untuk audition...banyak lokasi dah lepas...so kami hanya boleh pegi yang dekat Melaka pada 8 Jun ni...Insya Allah...kita cuba nasib kita..ni smua Allah punye cerita...kalau Dia nak kita dapat....Insya Allah ada peluang...

Untuk maklumat lanjut pasal akademi ni, ble rujuk kat sini...

02 Jun 2008

Gambar Sekitar Konsert Nazrey

Salam semua sekali lagi....saya kembali...hehe..

Insya Allah saya akan berkongsi dengan anda gambar2 di sekitar konsert Nazrey kelmarin....

Untuk tatapan semua...


















Mase ni ketika kami semua tengah brainstorm bersama Abg Nazrey untuk turutan lagu dan sebagainya...."Mcm ni..", kata abg Nazrey













Bergambar bersama tuan konsert..Aik..mcm Raihan je....heheh....



















Bersama semua yang terlibat selepas konsert..Dari kiri, Ust Maulana Okestra Medan, Nazrey Johani, abg bess, Muadz, Shah Inteam, Rahim Inteam, Kumpulan Amrain dan Farhan...meriah sungguh dibuatnya...

Hmm...itu je gambar-gambar setakat ini...Insya Allah ada lagi kami akan upload lagi untuk anda semua....Insya Allah...

01 Jun 2008

Konsert Nazrey Johani Di Kelantan - Selepas

Salam semuaaaa!!!..

Hmm..Alhamdulillah...konsert malam semalam berlangsung dengan sangat baik sekali...juga merupakan pengalaman terindah untuk kami semua...rasa macam tan percaye je....(betul ke kitrang back up nazrey ni...?? Bang...trima kasih sangat di atas peluang..)

Cite sket pasal konsert malam tu...Artis yang terlibat adalah....Nazrey, Inteam dan Muadz..semua artis yang bagus bagus...tapi sayang sikit orang yang datang agak kurang...konsert malam tu dibuat di Stadium Kelantan..tetapi mungkin promosi penganjur agak tidak begitu agresif...so sambutan biasa- biasa sahaja...tetapi konsert tetap meriah...

Kami ditempatkan di hotel Renessance Kota Bharu (wah...bukan main lagi)...kami sampai pada hari Khamis, 29 Mei 08..sampai2 je kat KB, pekena dulu nasi kerabu kat depan KB Mall...Fuh...Allahuakbar...sedap betul nasik kerabu die.....kalau ke sane cuba lah...

Then abg Naz call..."Dik..korang da sampai belum? " katanya....

Saye pun sambil mengkaver..."Baru sampai bang..makan kejap...(padahal tengah jenjalan di KB Mall..)

Then abg Naz sambung, "Nanti da smpi..gi la terus ke hotel tu...abg tak abis lagi promosi nih.."

Pastu kami pun...terus ke hotel dan merehat2 kan diri....

Untuk cerita seterusnya...stay tuned....wasalam.....(next post saye akan insertkan gambar2 sekali...)