BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

21 September 2008

Show di PKNS Shah Alam

Salam...dah alang-alang ada internet ni...biar saye postkan semua aktiviti kami minggu lepas..

Sehari selepas kami ke Behrang bersama anak yatim..kami telah dijemput untuk penghiburkan tetamu2 di PKNS Shah Alam...

Balik dari Rumah anak Yatim Jambo Sakti, saye sampai kat rumah pukul 1 pagi. Memanglah sangat mengantuk...tapi memikirkan show di PKNS esok hari saye terpakse bersengkang mata untuk siapkan minus one lagu Damba Cintamu...Kami ingat nak bawak lagu tu...sebab mase AN kan lagu tu yang banyak orang suka....so buat2 sampai pukul 5 pagi...then saye tak tahan..lalu tido...

Bangun2 dah pukul 11...mixing n mastering seme tak siap lagi...nak kene ada kat PKNS kol 2.30...saye pun (dah la tak reti sangat nak wat mende2 ni)dengan pantas la try and error....sampai pukul 1245 baru siap...

Gerak ke rumah Adi kol 130...CD minus tak burn lagi....nasib baik la....organizer call "awk kat mane? show lambat sket arini..UNIC nak nyanyi dulu..." kata organizer...saye pun...fuhhhhh...lega..... so kami pun bergerak la ke PKNS dengan tenang....

Sampai sane...jem nye MasyaAllah....sampai nak parking memang la payah...last2 kami berjaya masuk ke basement (lepas adi terpakse cut "q"..maaf ye abg wira merah)...then masuk la dalam PKNS...Subhanallah....tak pernah saya tengok manusia seramai ni...padat..sangat2 padat...kami nak ke pentas pun susah...(dah lah lambat)....

Sampai ke ke pentas je..UNIC tengah menyanyi...so kami pun standby kat blakang...."Farhan kene nyanyi n main game sejam tau...", kate Faizal Farhan kpd kami...Iskkk...sejam?? Ape nak melalut sejam nih...isk3 (heh kpd Hafiz Hamidon, sejam show = sejam rekoding percuma yee...)

So Alhamdulillah..show pun ok....segalanya berjalan lancar...pada hari tu kami nyanyi lagu..Mari berhibur, terlalu istimewa, Thank you Allah ngan Single kami Ya Muhammad....
Respon pun ok..segalanya ok la...so....rasenye sampai sini dulu kot...Insya Allah ade berita lain akan disertakan...

Ape2 pun...doakan Allah memudahkan perjalanan kami....

Terima kasih....

Anwar Farhan..

Apakah CaC?

Salam semua....

Semenjak kami banyak terlibat dengan kerja2 amal ni, semakin kami terpanggil untuk membantu anak-anak yatim ni...sebab setelah lepak dan bergaul dengan mereka, saye sendiri merasa sangat sebak dan kasihan akan mereka ni...cuba kita bayangkan mcm mane rasenye menjalani kehidupan kanak2 tanpa ayah dan ibu?? Jadi kalau kita dapat tolong mereka ni..sekurang2 nya sedikit sebanyak dapat memberi ketenangan dan kebahagiaan kepada mereka2 nih....

Bercerita pasal ni...sebenarnya Farhan ada terlibat dengan beberapa persembahan amal di rumah anak yatim...Tapi yang nak saye tekankan kat sini adalah kunjungan kami mengikuti sebuah badan yang ditubuhkan untuk membantu anak2 yatim ini iaitu Cac...atau click a child...Badan ni kalau tak silap dikepalai oleh Amir Ruffedge...Baik btol bro Amir ni...memang tak caye la die dulu kumpulan Ruffedge...heheh...So..aktiviti yang kami join kali ni ialah meraikan anak-anak yatim Jambo Sakti..dekat area Behrang...dah nak masuk Perak dah nih....

So, antara aktiviti yang kami buat adalah..setiap dari kami..(mase tu yg ikut Farhan dan Inheart) akan ditugaskan untuk menolong 2 atau 3 anak2 ni utk menjawab soklan...

Mase ni yang saye pun agak sedih....nak tanye soalan pun takut2...mane la tau tertanye soklan sensitip ke...ade satu part tu yang saye paling sedih...soklan nye mase tu adalah "Who asked you to fast for the first time?"...dan budak2 yang saye jaga menjawab...my mom..ada yang jawab..mama....dan kebanyakannye mak derang dah kembali ke Rahmatullah...so mase time tu memang agak touching la....

Then kami berbuka sama2...solat sama2...dan last skali kami hiburkan mereka....artis tetap utk CaC ni adalah radioStar...yg terdiri dari Pot Innuendo dan Bro amroy kalau tak silap....

So malam tu memang mereka semua terhibur lah..... Alhamdulillah Syukur.....tapi memang ini satu pengalaman yang sangat berharga dan manis bagi kami...Insya Allah kami akan teruskan usaha-usaha begini bagi membantu kalau tak banyak pun sikit....untuk generasi mase depan... So sampai di sini sahaja dahulu posting tentang aktiviti kami yang terkini...Insya Allah saye akan post lagi pasal aktiviti2 kami...

Stay tuned....

Anwar Farhan

Hujung Minggu Yang Pack!!

Salam Semua...

Fuhh...ujung minggu lepas ni adalah agak pack utk Farhan...memacam aktiviti...kami ke Behrang ke Rumah Anak Yatim Jumbo Sakti...tak lame saye akan postkan cite pasal aktiviti tu...

Then kami ada show di PKNS Shah Alam keesokan harinya...(juga akan diceritakan nanti..hehe)..so memanglah penat..tapi Alhamdulillah...kami rase sangat berbaloi dan bersyukur dengan aktiviti2 ni semua...

Hmmm..saye da dapat akses ke internet di ofis ni..tapi internet sini agak restricted..so nak upload gamba2 pun tak bole...ape pun...Insya Allah, next post akan ade gambar2 di sekitar aktiviti kami yang menarik ni...

Kalau nak tau lagi lanjut pasal CAC (Click A Child) di bawah bimbingan Amir Ruffedge ni...sila la ke..http://www.clickita.com/..

Hmmm...hingga ketemu lagi...salam....

Anwar Farhan

18 September 2008

Sertai CAC..

Salam semua..
Pekaba...puasa pun da habis separuh nih...harap2 semua dapat keberkatan berpuasa bulan ni..
Kami Farhan seperti biasa, masih mencari sebanyak mungkin aktiviti seni untuk kami kembangkan dakwah kami...

Terbaru, kami dalam proses untuk sign up under satu badan amal yang lebih dikenali sebagai CAC...hmm...details nye..saye pun tak pasti lagi...makne CAC pun belum jelas...cuma saye mendapat info dari Adi Farhan yang kami akan join badan ni...

Badan ni diperkenalkan kepada Farhan oleh Khairul Inheart...jadi Insya Allah mase show di Darul Izah malam ni saye akan mendapatkan lagi informasi tentang badan ni...

Hmm...saye juga telah mengupdatekan myspace kami....kalau rajin2 singgah la tengok....http://www.myspace.com/halamanfarhan ..komen2 juga dialu-alukan...

So nanti saye akan citekan pasal CAC ni ...

OK ...sekian...

Wasalam..

13 September 2008

Persembahan Amal di Rumah Anak Yatim Nurul Izah

Assalamualaikum semua...
Ape khabar?? Harap semua dalam keadaan sihat2 hendaknya...Puasa amacam? Marilah kita mengambil kesempatan sempena Ramadhan ni...untuk beramal semaksima mungkin...impak maksima la katekan....

Ok...untuk mukadimah bulan ni....Insya Allah pada 19 September ni, Farhan akan membuat persembahan amal di Rumah Anak Yatim Darul Izah, Bangi (tepi highway ke Melaka ble nampak)

Majlis Berbuka sambil menderma ni dianjurkan oleh Real Leaders Network bagi mengutip dana untuk membeli komputer untuk anak-anak yatim di sini.....Jadi, Farhan pun mengambil kesempatan ini untuk menyumbangkan beberapa buah lagu untuk dihiburkan kepada semua hadirin majlis tersebut....

Jadi kepada sesiapa yang ingin turut sama menyumbang boleh lah berbuat demikian melalui;

Tempat : Rumah Anak Yatim Darul Izah, Bangi
Tarikh dan Masa : 19 September 2008, Berbuka Puasa
Harga : RM 25 seorang

Datanglah beramai - ramai menyerikan majlis sambil beramal.....jom jom!!