BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

22 Oktober 2008

Gamba utk Sho@IOI Putrajaya

Salam..

Post ni Insya Allah pendek je...hehe..just nak share gamba mase kami (Farhan dan Inheart) sho dekat Jamuan raye IOI Putrajaya..bersama Traxx FM dan banyak lagi...kalau tak silap..Berita Harian bahagian Ratu 16 Oct ade kelua pasal sho ni...ade la gambar Farhan dan Inheart dalam tu terpampang...saye dapat tau pun pasal pagi2 tengah keje..tetibe dapat call dari Hafiz Inheart..."bang...surat kaba smlm..ada terpampang muke kite..." dah la mase tu dekat kol 7 pagi...saye ingatkan nape la mamat ni tepon pepagi ni...ok..berbalik kpd topik asal...so kat bawah ni ade la sesikit gambar kenangan utk sho ni...

Pic1 - Farhan dengan pesakit HIV

Pic2 - Farhan, Inheart n Khairul (adik kerol Inheart)

Pic3 - Farhan n Rafiq Infinatez

Pic4 - Farhan n anak yatim sebelum balik...

Rumusan Sho : Sho ok...sangat meriah...dengan MC nye dari Traxx FM...memang gempak!!..saun sistem satu pengalaman baru utk kami..sebab ada delay...so time nyanyi susah nak timing..(Nasib ade Rafiq Infinatez yg bagi tempo by tepok tangan kuat2...Thanks bro)..delay tu sebab tade monitor...so kami dengar balik sore kami lambat...tapi overall seme was FANTASTIC !!!!.... thanks all for the support and memory...

Dari Meja Farhan (padahal kat CC)

wasalam...

Gambar utk show terkejut @ IIC

Salam seme..kepada adik2 dekat IIC...kalau nak ada pic dalam blog ni...sila sila la...post kpd kami ye....so ni ade sket gambar2 semase show terkejut kami kat IIC malam 16 Oct yang lepas..

Tapi sebelum tu...kene cite dulu...pada 12 Oct...pun kami ada sho...mase tu sho kat Stadium Melawati utk Rumah Terbuka Pas Pusat...Ape nak cite pasal sho tu ek....hmm...mengikut kata MC pada hari tu...sambutan rumah terbuka kali ni adalah yang terbaik...memang sangat la ramai orang pada hari tu...

Hari tu...farhan tak cukup ahli...so kami import rakan2 AN yang lain...patut ade gabungan 3 kumpulan..tapi sebab masalah teknikal...Alif dari Dvision tak dapat join..so...ada Anwar Farhan, Hafiz Inheart dan Firdaus Inheart...kire sho dari AN la ni...so kami belasah lagu2 yang senang seperti Lebaran ini, Suara Takbir dan acapella lagu Thank you Allah bersama paluan jembe oleh firdaus... Mase kami tengah nyanyi...Mursyidul AM Pas Tok Guru Nik Aziz pun sampai..so sempat la snap gamba die...tu je bukti kami sho kat sane...heheh....

Ok berbalik kepada sho di IIC...wah..sambutan memang sangat meriah...dengan majlis yang sangat sempoi di acarakan okeh Pi'e (die ni grup nasyid gak..penah jumpe mase kami sho kat pertandingan nasyid Sek Taman Melati tak lame dulu) dan kawannye.....(sori lupe name..jgn mare bro)....

So mlm tu kami nyanyi lagu raye....spt lebaran ini, suara takbir dan jugak lagu Terlalu istimewa...saje nyanyi lagu tu..nak mengimbau kembali kenangan mase AN dolu2....(isk...tak ble ingat...kalau ingat sure terkenang2...hmmm.....ok ok...dah la tu mengelamun). Kami sempat la bergambar kenang- kenangan ngan siswa n siswi IIC ni...then In heart nye turn la....derang biase la..kate tuan rumah....mendapat tepukan bergemuruh dari sidang hadirin...derang start ngan lagu raye...Menjelang hari raye...tapi In heart biase la...lagu tu diubahnye....so kalau nak dengar versi depa...buat2 la rajin gi tengok sho depa....
In heart pun ada nyanyi lagu mase AN...lagu...Terima Kasih guru...time tu memang terkenang balik la mase AN....(haih)...terutame mase part....

"Guru..terima kasih..atas segala..jasa dan baktimu..ooOoo..dikau penyemai benih...kejayaanku...aspirasi buatkuuuu...."

Haa...part tu la...heheh....hmm...rasenye da panjang da post ni..ingat nak post gambar je..tapi da melalut jauh....ada banyak lagi gambar2 event yg kitrang gi....tapi mcm tak sempat je nak cite seme arini...terutama Sabtu baru ni...18 hb...perghh...hari tu kami ada 3 sho...memang malam tu seme FLAT abis....(wah tak sangka begini penat jugak buat keje ni eh....~sighs..)

So ada banyak lagi gamba akan di upload ni...so stay tuned....

Wasalam...

16 Oktober 2008

SHOW TERKEJUT...

Salam semua..pekaba...hmm...update terkini..semalam petang dalam kol 3..bila saye bari balik rumah dari kerja...tengok2 kat phone...ade miskol n sms...dari Faizal Farhan...."Firdaus (Inheart) ajak kite show kat IIC malam ni...nak gi tak?"

Saye pun...pk2...then saye kate ok gak la..sebab Adi pun dan ok...so malam semalam kami telah bersama-sama Inheart memeriahkan majlis jamuan raye Kelab Nasyid IIC...IIC ni International Islamic College..yg terletak di Gombak...

Meriah jugak la...sebab semua yang datang tu memang pecinta nasyid...then wat sho ngan adik2 Inheart kami...rase macam masih kat AN lak sebab asik show sekali je....THANKS INHEART.....then org yg datang pun ble tahan happening....so mcm sambutan agak memberangsangkan...Thanks you all!!...kepada yang ada bergambar dengan kami malam semalam...sila la postkan kpd....anwarteguh@gmail.com....InsyaAllah gamba yg fotogedik akan saye post kat blog ni....

Esok (Sabtu, 18 Oct)kami akan sho lagi ngan Inheart..dekat Dewan Kg Cheras Baru (kalau tak silap)..bersama anak yatim di sana....then malamnye kami akan ke rumah Hafiz Hamidon..nak rekod lagu Damba Cintamu versi acapella...bagus ni..ble blaja pasal rekoding and mixing...hehe...skang saye tengah sangat berminat wat mende2 tu seme...

So...setakat ni je update terkini....gamba2 tu ade..tapi mcm biase la..kat opis ni tak ble nak upload gamba..so terpakse tangguh dulu bab gambar...hehe...

ok la...wallahualam...

Sekian.....

13 Oktober 2008

Selamat Hari Raya !!!

Salam semua....pekabaaa....harap semua sihat2....kat sini kami Farhan ingin menyusun seploh jari memohon maaf atas salah dan silap kami...sama ada sengaja atau pun tidak...semoga anda semua berbahagia di samping insan2 yang disayangi...Semoga raya kali ini membawa lagi erti kepada anda semua....

Bagi kami...raya kali ini sangat bermakna...kerana kami ada anda semua...heheh...jemput2 la datang rumah....kepada sesiapa di belah timur tu...datang la rumah Anwar.....yg belah KL, datang lah rumah Adi dan belah selatan pulak jemputlah ke rumah Faizal....ape ape pun call dulu yee.....

HHmmm...dari segi aktiviti...Alhamdulillah, banyak jugak undangan yang kami dapat...ade yang dah lepas..ade yang belum lagi....

Sebagai update utk semua, pada Ahad lepas...kami telah dijemput untuk mengadakan persembahan di Rumah Terbuka Raya Pas Pusat bertempat di Stadium Melawati Shah Alam...untuk cerita lanjut....tunggu...

Minggu lepas jugak iaitu pada 10 Syawal kami menghiburkan anak2 yatim dan pesakit2 AIDS yang dibimbing oleh mama...event ni INheart punye event....kami dan Inheart merupakan artis jemputan untuk majlis raye ni.....cite lanjut dan gambar2 akan saye postkan tak lame lagi...kalau ada kesempatan...arini jugak saye akan postkan....

So....janganlah jemu menjenguk blog kami yang tak seberape nih....

Dan tahniah kpd adik sekapal kami Aiman dan bos barunya Hafiz Hamidon..atas pencalonan lagu Dusta berkalang Aiman di Muzik-muzik....wah3....dah masuk pencalonan ni....Farhan bile lagi.....Kalau ade rezeki tu...tapi niat tu jgn lari sheiiikkhh...

Sekian saje dulu update terkini kami....

"Dengar..beduk berbunyi...sayup terdengar di Subuh sunyi.."
haaa....kalau nak dengar lagu ni versi Farhan....jgn lupe datang ke show2 kami berdekatan andaa......


Sekian.......wasalam...